NOS SportAangepast

Schönfelder is er klaar mee

Skiër Rainer Schönfelder zet per direct een punt achter zijn carrière. De 36-jarige Oostenrijker heeft te veel last van blessures. Schönfelder won twee medailles op de Olympische Spelen in Turijn. Zowel op de slalom als op de combinatie pakte hij daar in 2006 de bronzen medaille.

Schönfelder won in het seizoen 2003/2004 de wereldbeker op de slalom. Hij werd in 2005 tweede op de slalom op de WK in Bormio.

Naakt

De Oostenrijker staat bekend als een kleurrijk figuur. Hij begon in 2001 een zangcarrière en zorgde in 2007 voor opschudding door in Wengen na een weddenschap naakt van de piste te skiën. Dat laatste leverde hem een disciplinaire schorsing op.

Zijn comeback op de piste, in 2009, werd wekelijks gevolgd op de Oostenrijkse televisie. Dit jaar won Schönfelder de Oostenrijkse variant van Dancing with the Stars.

Schönfelder had de hoop zich nog te kunnen plaatsen voor de Spelen in Sotsji. Hij zou zondag van start gaan in Sölden, maar een knieblessure zet een streep door zijn laatste ambitie in de skisport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl