NOS NieuwsAangepast

Britten wacht zware herfststorm

In Engeland en Wales zijn miljoenen Britten gewaarschuwd voor een herfststorm die rond middernacht de zuidwestkust bereikt. Er is daar al code oranje afgegeven.

De storm bereikt rond middernacht Cornwall en trekt dan over grote delen van Engeland en Wales. Er zullen zware windstoten zijn van 120 kilometer per uur die volgens Britse meteorologen lokaal veel schade kunnen aanrichten.

Er wordt ook gewaarschuwd voor overstromingen; plaatselijk kan in 6 uur tijd 25 mm regen vallen. Op sommige plaatsen zijn speciale teams nu al bezig om stenen in beekjes en kleine rivieren te verwijderen omdat die een goede doorstroming kunnen verhinderen.

Wegen onbegaanbaar

Het Britse KNMI, het Met Office, verwacht dat op sommige plaatsen de elektriciteit zal uitvallen en dat sommige wegen onbegaanbaar zullen worden. Er wordt dan ook rekening gehouden met een verkeerschaos tijdens de ochtendspits.

De storm wordt nu al vergeleken met die van 1987 toen er in het hele land veel schade werd aangericht. Naar verwachting trekt de eerste herfststorm van dit jaar tegen het middaguur de Noordzee op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl