NAC straft prutswerk Go Ahead af

NAC heeft de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met speels gemak gewonnen. De bezoekers uit Deventer gingen in Breda met 5-0 onderuit. Vier doelpunten vielen voor rust.

De Bredanaars profiteerden voor de rust optimaal van defensief broddelwerk bij de bezoekers. Kees Kwakmans rake kopbal werd onterecht afgekeurd, maar daarna werkten Rydell Poepon (twee keer), Jordy Buijs en Sarpong dat vlekje snel weg. De ingestudeerde vrije trap van Buijs was de mooiste treffer. De Deventer verdediging stond erbij en keek ernaar.

Slaapverwekkend

NAC zette het potje in de tweede helft op de waakvlam. Go Ahead, dat alleen met een kopbal van Kolder had geroken aan een doelpunt, deed aan schadebeperking. In de slotfase van de slaapverwekkende tweede helft zorgde Stipe Perica met een leep wippertje (5-0) voor een lichtpuntje.

Het was voor NAC de grootste overwinning sinds 24 november 2001. FC Groningen werd destijds met dezelfde cijfers verslagen.

NAC klimt dankzij de overwinning naar de tiende plek op de ranglijst. Go Ahead Eagles zakt naar plek twaalf.