Frank de Boer houdt rekening met een zware wedstrijd tegen Celtic. Ajax speelt dinsdagavond het derde groepsduel van de Champions League in Glasgow.

Celtic verloor de eerste twee groepswedstrijden. Op bezoek bij AC Milan werd met 2-0 verloren, terwijl Barcelona slechts met 1-0 won op Celtic Park. "Celtic was bij AC Milan de betere ploeg", zegt De Boer tegenover de NOS.

Hij vervolgt: "Ze hebben het Barcelona verschrikkelijk lastig gemaakt, terwijl ze met tien man speelden. Het zal zeker geen walk-over worden. We moeten ons eigen spel proberen te spelen en zij zullen met veel enthousiasme, strijd en de steun van het publiek het ons zo moeilijk mogelijk proberen te maken."

"Celtic hetzelfde plan"

Ajax gaf thuis tegen Milan in de slotfase de zege uit handen. Bij winst op Celtic kan de formatie van De Boer op vier punten komen. "Willen wij meedoen om de tweede plek, zullen we inderdaad punten moeten pakken tegen Celtic."

"Maar Celtic heeft hetzelfde plan. Ik denk dat we ruimte zullen krijgen, want zij gaan ook voor de winst. We moeten daarvan profiteren."

De Boer wil zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar er zal niet veel veranderen ten opzichte van het duel met FC Twente (1-1). "Het zal op niet veel posities anders zijn. Ik ben er bijna honderd procent uit, maar nog niet helemaal. Het idee zal hetzelfde zijn als tegen Twente."

STER reclame