Bontes stapt uit fractiebestuur PVV

Aangepast

PVV-Kamerlid Louis Bontes is uit het fractiebestuur van zijn partij gestapt. Hij is het niet eens met de werkwijze van het bestuur.

Bontes wil niet langer verantwoordelijk zijn voor de beslissingen van het bestuur. "Ik heb maar twee à drie vergaderingen gehad de afgelopen twee jaar", zegt hij. "Ik was dus verantwoordelijk voor zaken die ik niet kende."

Bontes bekritiseert niet alleen het fractiebestuur. "Ik zie dit als een onderdeel van een groter probleem bij de PVV. Hoe creëer je transparantie en inspraak, hoe organiseer je dingen beter. Binnen een aantal weken zal ik hier oplossingen voor aandragen."

"Geen goede verantwoording"

Ook als penningmeester van de Stichting ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV stopt Bontes. Hij zegt dat hij zich niet kan vinden in de manier waarop recente financiële uitgaven van de stichting worden verantwoord.

Bontes zit sinds 2010 in de Tweede Kamer. Vorig jaar trad hij toe tot het fractiebestuur, dat verder bestaat uit partijleider Geert Wilders en de Kamerleden Fleur Agema en Martin Bosma.

STER Reclame