Leverkusen wint door "tor-skandal"

time icon Aangepast

Bayer Leverkusen heeft vrijdagavond het Bundesliga-duel met Hoffenheim gewonnen mede dankzij een controversiële goal van Stefan Kießling. Het werd in Hoffenheim 1-2.

De aanvaller kopte de bal uit een hoekschop naast het doel, maar via het zijnet rolde de bal alsnog tussen de palen. Scheidsrechter Felix Brych twijfelde niet en wees naar de middenstip.

Kießling baalde in eerste instantie van zijn gemiste kans, maar een paar tellen later vierde hij de 0-2 alsof hij van niets wist. Sidney Sam maakte de openingsgoal voor Leverkusen. In de slotfase miste Roberto Firmino nog een strafschop voor Hoffenheim. Sven Schipplock bepaalde de eindstand op 1-2.

"TOR-SKANDAL!"

De Duitse website Bild sprak van een schande. "TOR-SKANDAL!", staat boven het wedstrijdverslag. Het medium vraagt zich ook af of de wedstrijd moet worden overgespeeld. Het gedupeerde Hoffenheim diende in ieder geval direkt na de wedstrijd een protest in en zal een verzoek indienen bij de Duitse bond om het duel over te spelen.

De kans dat Hoffenheim zijn zin krijgt, lijkt reëel. In het seizoen 1993-1994 besloot de Duitse voetbalbond namelijk dat de wedstrijd Bayern München - 1. FC Nürnberg moest worden overgespeeld, nadat de scheidsrechter een schot van Bayern-verdediger Thomas Helmer dat naast was gegaan als doelpunt had goedgekeurd.

Atlhetic Bilbao - Ajax

In het verleden is het vaker voorgekomen dat de bal door de buitenkant van het net in het doel belandde. Het bekendste doelpunt was dat van Vidal in de wedstrijd Athletic Bilbao - Ajax.

Hij scoorde op 13 september 1978 de tweede goal met een schot dat naast ging en via de reclameborden in het doel eindigde. Scheidsrechter was de Westduitser Horstmann. Ook bij Feyenoord - MVV (5 januari 1969, 4-1) en KR Reykjavik - Feyenoord (17 september 1969, 2-12) gebeurde dit al eens.

STER Reclame