NOS NieuwsAangepast

"Azeri achter moord op Rus"

De politie in Moskou zegt dat een man uit Azerbeidzjan achter de moord op een Rus zit die leidde tot de ernstigste etnische rellen in de Russische hoofdstad van de afgelopen jaren. De verdachte is een Azeri van 25; hij zou nog niet zijn gearresteerd.

De man zou donderdag een 25-jarige Rus hebben doodgestoken. De moord leidde dit weekend tot onlusten: Russische nationalisten vielen bedrijven aan waar migranten uit de Kaukasus en Centraal-Azië werken. De politie arresteerde honderden mensen.

Signaal

Een dag later pakte de politie nog eens duizend werknemers op in een groentehal in Moskou, waar veel mensen uit de Kaukasus werken. Die actie werd gezien als een signaal aan burgers dat de politie de moord op de Rus serieus neemt.

Vandaag gingen meer dan 100.000 moslims de straat op om te bidden in het kader van het Offerfeest. Dat verliep voor zover bekend zonder incidenten. De politie had als veiligheidsmaatregel bij de belangrijkste moskee van de stad wegversperringen opgesteld. Ook werden metaaldetectoren ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl