NOS NieuwsAangepast

Zoektocht PvdA-raadslid uitgebreid

Het Amersfoortse PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez staat internationaal gesignaleerd. Daardoor is nu wereldwijd bekend dat er naar de verdwenen man wordt gezocht.

Smits Alvarez is sinds donderdag spoorloos. Gisteren riep burgemeester Bolsius van Amersfoort het raadslid op om iets van zich te laten horen.

Volgens diverse media nam Smits Alvarez op de dag van zijn verdwijning zijn paspoort mee, maar liet hij zijn telefoon en iPad thuis. Ook pinde het raadslid donderdag 4000 euro van de partijrekening.

Een zoektocht in Spanje, waar Smits Alvarez een vakantiehuis heeft, leverde niets op. Ook bij familie in de Spaanse regio Galicië bleek hij niet te zijn.

Kritisch verslag

In het AD wordt een verband geopperd tussen de verdwijning van het raadslid en het uitlekken van een kritisch verslag over het functioneren van burgemeester Bolsius, eind 2012. De recherche onderzoekt al enige tijd een computer uit de fractiekamer van de PvdA. Fractievoorzitter Hinloopen wil niet speculeren over een mogelijk verband.

Het 34-jarige raadslid is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij zou een gooi hebben willen doen naar het lijsttrekkerschap van de PvdA in Amersfoort. Zondagavond zou het afdelingsbestuur de winnaar bekendmaken, maar in verband met de vermissing van Smits Alvarez is dat uitgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl