NOS NieuwsAangepast

Hopkins superfan van Breaking Bad

Anthony Hopkins is lyrisch over de Amerikaanse misdaadserie Breaking Bad. In een mail aan hoofdrolspeler Bryan Cranston schrijft hij: "Uw rol als Walter White is de beste acteerprestatie die ik ooit gezien heb".

De brief werd door acteur Steven Michael Quezada (agent Gomez in de serie) op Facebook gezet, nadat Cranston de brief had gedeeld met zijn collega's. Hopkins had Cranston expliciet gevraagd de complimenten ook over te brengen aan zijn mede-acteurs, want "iedereen gaf een masterclass".

Verslavend

In de brief schrijft Hopkins dat hij recentelijk alle afleveringen van de serie achterelkaar heeft gezien. "Het waren twee weken verslavende televisie", oordeelt hij. "Het is hier bijna middernacht in Malibu, maar ik moest gewoon deze e-mail schrijven."

"Ik heb nog nooit zoiets gezien", schrijft Hopkins, die zelf ooit een Oscar kreeg voor zijn rol in The Silence of the Lambs. "Het begon als een zwarte komedie, maar ontwikkelde zich tot een labyrint van bloed, vernietiging en hel. Het was net een shakespeariaanse of Griekse tragedie."

Vakmanschap

"Dit soort vakmanschap is zeldzaam en als het een heel enkele keer eens voorkomt, zoals in dit epische werk, dan herstelt het je vertrouwen", vervolgt Hopkins. "Gefeliciteerd en mijn diepste respect. U bent waarlijk een groot, groot acteur."

Breaking Bad, over een scheikundeleraar die de drugshandel in gaat om snel aan geld te komen, eindigde dit jaar na vijf seizoenen. De serie won tien Emmy's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl