Tientallen medewerkers van Grolsch staken, omdat ze het niet eens zijn met het loonbod van de directie. Afgelopen week legden medewerkers twee keer eerder het werk voor een paar uur neer. Het is voor het eerst in de 400-jarige geschiedenis van de bierbrouwer dat er personeel staakt.

Bij Grolsch werken 650 mensen. De staking begon vanochtend om zes uur. Het zijn vooral chauffeurs en productiemedewerkers die het werk hebben neergelegd. Volgens de directie van Grolsch rijdt een deel van de vrachtwagens niet, maar komt de levering aan klanten niet in gevaar.

Loonsverhoging

De onderhandelingen gaan om een loonsverhoging van 0,75 procent. Daarnaast stelt Grolsch voor dat medewerkers een variabele beloning krijgen van 1,25 procent. Die wordt alleen uitgekeerd als het goed gaat met het bedrijf. Voorwaarde is dan wel dat medewerkers drie atv-dagen inleveren.

Volgens Grolsch is het nodig de kosten te verlagen, om weer concurrerend te worden. De FNV vindt het loonbod te laag voor een bedrijf dat nog steeds winst maakt. Ook noemt de bond de variabele beloning te onduidelijk en de prjis van drie atv-dagen te hoog.

Grolsch is eigendom van het Zuid-Afrikaanse SAB Miller, een van de grootste bierproducenten ter wereld.

STER reclame