NOS NieuwsAangepast

PvdA-raadslid Amersfoort vermist

Het Amersfoortse PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez (34) wordt sinds donderdagmiddag vermist. Hij is met onbekende bestemming van huis vertrokken, zegt de politie.

Smits Alvarez had een bankpas van de rekening van de lokale PvdA-fractie. Met die pinpas is vierduizend euro opgenomen. Het is niet duidelijk of het raadslid of iemand anders dat heeft gedaan.

Opsporingsbericht

De Amersfoortse PvdA-fractievoorzitter Edwin Hinloopen maakt zich grote zorgen. Hij heeft geen idee waar Smits Alvarez is.

Hinloopen wil niet zeggen of zijn collega privéproblemen had, die aanleiding kunnen zijn voor zijn verdwijning. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid.

Opspraak

Het verdwenen PvdA-raadslid raakte in 2006 in opspraak toen hij collega-raadslid Van Wegen, van de lokale Burger Partij Amersfoort, in de media uitmaakte voor pedofiel.

De PvdA'er werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van tweeduizend euro, wegens smaad. Smits Alvarez stapte op, maar keerde anderhalf jaar later terug in de lokale politiek.

Nieuwe lijsttrekker

Smits Alvarez wil lijsttrekker worden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag zou de nieuwe lijsttrekker bekendgemaakt worden. Dat is uitgesteld vanwege de verdwijning.

In 2012 deed Smits Alvarez voor de socialistische partij mee aan de parlementsverkiezingen in de Spaanse regio Galicië. Dat kon omdat hij twee nationaliteiten heeft. Hij stond op een onverkiesbare plaats.

Op de dag van zijn verdwijning twitterde Smits Alvarez: "Wie de lijsttrekker vd PvdA Amersfoort ook gaat worden. Mijn steun krijgt hij of zij onvoorwaardelijk, waar ik ook sta. Adeus!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl