NOS VoetbalAangepast

Wervelend Oranje sloopt Hongarije

Het Nederlands elftal heeft Hongarije in de strijd om WK-kwalificatie zo goed als uitgeschakeld. Oranje, zelf al zeker van de eindronde, maakte er in Amsterdam een wervelende show van: 8-1.

Oranje, met de aan een teen geblesseerde Robin van Persie en met Ron Vlaar en Jeffrey Bruma in het centrum van de defensie, leverde bepaald geen half werk. Met veel spelers voor de bal, een hoog baltempo en veel beweging werden de Hongaren tureluurs gespeeld.

Treffers konden niet uitblijven en die kwamen er voor rust dan ook. Vier zelfs, waarbij Van Persies 4-0, na een rush van Jeremain Lens, de mooiste was. De spits kwam ermee op veertig interlandgoals, een evenaring van het record van Patrick Kluivert.

Over die ruststand mocht Hongarije niet klagen, want naast de goals (2x Van Persie, Lens en Kevin Strootman) raakten Daryl Janmaat en Strootman nog het aluminium.

Oranjeshow

Bálazs Dszudzsák deed vlak na rust iets terug van elf meter (na hands van Bruma), maar daarna ging de Oranjeshow onverdroten door. Van Persie werd met zijn derde van de avond topscorer aller tijden, waarna hij onder luid applaus kon gaan zitten.

Szilárd Devecseri kopte ter verhoging van de feestvreugde onnodig, maar schitterend in eigen doel.

Ook Rafael van der Vaart en Arjen Robben vierden nog een persoonlijk succesje, al freewheelde Oranje af en toe wel een beetje. Niemand (ook de bondscoach niet), zal daar echter ook maar een seconde van wakker liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl