Schade vrouw Borodin gedekt

Aangepast

De eigenaren van de auto's die zijn geraakt door de vrouw van de Russische diplomaat Borodin, krijgen toch een schadevergoeding. Dat zegt een woordvoerder van de Bond van Verzekeraars.

De schade kan worden verhaald op de eigenaar van de auto waarin de vrouw reed. Die stond weliswaar op naam van de Russische ambassade, maar ook buitenlandse diplomaten en ambassades zijn verplicht om een WA-verzekering af te sluiten.

Niet verzekerd

De vrouw is zelf niet verzekerd voor de schade, omdat ze had gedronken. ''De verzekering keert wel uit aan de gedupeerden, maar probeert die vervolgens te verhalen op de bestuurder'', zegt de woordvoerder.

De echtgenote van Borodin raakte zaterdagavond in Scheveningen de macht over het stuur kwijt en ramde een geparkeerde auto. In totaal werden vier auto's, waaronder die van de diplomaatsvrouw zelf, beschadigd.

Het incident vond plaats bij de woning van het gezin Borodin. Na de gebeurtenissen nam de politie haar echtgenoot mee naar het bureau omdat hij zijn kinderen zou hebben mishandeld. Later bood Nederland Rusland excuses aan, omdat Borodin als diplomaat politiek onschendbaar is.

STER Reclame