NOS NieuwsAangepast

Van Rey uit VVD Roermond gezet

Het hoofdbestuur van de VVD heeft Jos van Rey en de voormalige Roermondse lijsttrekker Dré Peters uit de VVD Roermond gezet. Reden is dat ze zijn overgestapt naar de nieuwe Liberale Volkspartij Roermond.

Het hoofdbestuur wil niet dat leden die actief zijn voor een lokale partij in de gemeenteraad ook nog invloed kunnen uitoefenen op de lokale VVD. Ze zouden bijvoorbeeld de kandidatenlijst en het partijprogramma kunnen beïnvloeden.

'Wel landelijk lid'

Wel mogen ze vooralsnog lid blijven van de landelijke VVD. Het hoofdbestuur "ziet op dit moment geen aanleiding het volledige lidmaatschap te beëindigen".

Met Van Rey en Peters zijn nog vijf voormalige fractieleden van de VVD overgestapt naar de Liberale Partij. Ook zij zijn uit de lokale VVD gezet.

Van 11 naar 3

Eind september werd ook nog raadslid Guido Lomans uit de VVD-fractie in Roermond gezet, waardoor die nog uit drie leden bestaat in plaats van de aanvankelijke elf.

Door zijn overstap kan Van Rey zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar verkiesbaar stellen voor de Liberale Partij.

De landelijke VVD-top wilde Van Rey niet op de kieslijst, omdat er een justitieel onderzoek naar hem loopt. Oud-wethouder en oud-Eerste Kamerlid Van Rey wordt verdacht van corruptie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl