NOS NieuwsAangepast

Omroepprotest in Den Haag

In Den Haag hebben medewerkers en sympathisanten van de publieke omroep gedemonstreerd tegen de nieuwe bezuinigingen. De afgelopen weken waren er al spotjes op radio en tv en vandaag kwamen zo'n 3000 demonstranten naar het Malieveld.

Het vorige kabinet bezuinigde 200 miljoen euro op de media en de huidige coalitie wil nog eens 100 miljoen euro besparen. De omroepen vrezen dat de bezuinigingen tot een verschraling van het aanbod zullen leiden.

Petitie

De actie werd gevoerd onder de noemer 'Onze programma's bezuinig je niet 123 weg'. Behalve medewerkers van de omroep deden ook artiesten mee als Freek de Jonge en Lenny Kuhr.

NPO-voorzitter Hagoort en MAX-voorman Slagter overhandigden staatssecretaris Dekker een petitie waarin geprotesteerd wordt tegen de bezuinigingen. De petitie is ondertekend door 261.000 mensen.

Dekker zei dat hij de zorgen begrijpt, maar dat hij de plannen doorzet. Hij zei dat ook hij een voorstander is van een sterke publieke omroep, "maar ik geloof ook dat we moeten veranderen om die sterke omroep te houden".

Meerderheid

Gisteren debatteerde de Tweede Kamer al over de voorstellen van het kabinet. Een groot deel van de oppositie is kritisch, maar een meerderheid van VVD, PvdA en PVV staat in grote lijnen achter de voorstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl