NOS NieuwsAangepast

Kabinet moet pensioenplan herzien

Het debat in de Eerste Kamer over de pensioenenplannen is geschorst omdat er onvoldoende steun voor de plannen is. De oppositiepartijen willen dat het kabinet met nieuwe voorstellen komt.

"We nemen onze voorstellen mee terug naar het kabinet voor nader beraad", zei staatssecretaris Weekers van Financiën na afloop van het debat. "Het kabinet zal zich op de kritiekpunten nader beraden en kijken waar we de oppositiepartijen tegemoet kunnen treden."

Te veel in herhaling

Eerder op de avond werd al duidelijk dat de oppositiepartijen zich ergerden aan de antwoorden van staatssecretaris Weekers. Ze vonden dat hij te veel in herhaling viel en de Kamer op geen enkele manier tegemoet kwam, waardoor zij het debat zinloos vonden.

Na een schorsing ging het debat toch door, ook al was het voor alle partijen duidelijk dat het kabinet geen meerderheid van de stemmen zou halen met de huidige voorstellen.

"Ontstane situatie bespreken"

De oppositiepartijen denken dat mensen door de plannen te weinig pensioen opbouwen, geen premieverlaging krijgen en dat de jongere generaties slechter af zijn dan de oudere generaties.

Een deel van de pensioenplannen van het kabinet is door de sociale partners goedgekeurd in het sociaal akkoord. "Het kabinet gaat vrijdag in de ministerraad de ontstane situatie bespreken", aldus Weekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl