NOS NieuwsAangepast

6 militairen gedood bij Suezkanaal

Gewapende mannen hebben zes Egyptische militairen doodgeschoten. De aanval gebeurde buiten de stad Ismailia aan het Suezkanaal.

De militairen werden in hun patrouillewagen bij een controlepost onder vuur genomen. Er zijn geen berichten over gewonden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Het is onrustig in het gebied: drie dagen geleden werden twee militairen door gemaskerde mannen gedood.

Veiligheidssituatie verslechterd

Ook elders in Egypte waren vanmorgen aanslagen. Bij een kantoor van een veiligheidsdienst in het zuiden van de Sinaï werd een bomauto tot ontploffing gebracht. Er vielen drie doden en bijna vijftig mensen raakten gewond. In een voorstad van Caïro werd een raketgranaat afgevuurd op een vestiging van een satellietzender. Daarbij raakten twee mensen gewond.

De veiligheidssituatie in Egypte is verder verslechterd sinds het afzetten van president Morsi, begin juli. Gisteren vielen ten minste 51 doden bij rellen tussen aanhangers van Morsi's Moslimbroederschap en tegenstanders van dat bewind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl