Moeizame zege Twente bij Cambuur

FC Twente heeft SC Cambuur zijn eerste thuisnederlaag toegebracht. De koploper van de eredivisie won in Leeuwarden met enige moeite: 0-1.

Zeker in de eerste helft had Twente het moeilijk. Cambuur, dat sinds de rentree in de eredivisie in eigen huis twee keer won en eenmaal gelijkspeelde, liet de regie over aan de bezoekers, maar kwam er een aantal keer vlijmscherp uit. Spits Michiel Hemmen kwam tweemaal een kansrijke positie, maar in de afwerking ging het mis. Datzelfde lot trof de kans die Erik Bakker kort voor rust kreeg.

Na rust kwam Twente beter voor de dag en kwam het zelf al snel op voorsprong. Na goed voorwerk van Felipe Gutiérrez en Quincy Promes rondde Luc Castaignos koel af. Cambuur ging nog wel op zoek naar de 1-1, maar zo gevaarlijk als in de eerste helft werd de thuisploeg niet meer.