Henk Krol (63), voorvechter van goede pensioenen, is gestruikeld omdat hij in een eerdere functie geen pensioenpremies heeft afgedragen. Krol was hét gezicht van ouderenpartij 50Plus.

50Plus werd in 2011 opgericht door onder anderen Jan Nagel. Met de bekende Nederlander Henk Krol als lijsttrekker haalde de partij bij de verkiezingen in september 2012 in één klap twee zetels in de Tweede Kamer.

"Hij kwam oprecht op ouderen over", verklaart Nagel dat succes.

Oudedagsvoorziening

In zijn biografie op de Tweede Kamersite zegt hij dat andere politieke partijen te weinig aandacht hebben voor de belangen van ouderen. Hij noemt de toekomst van de oudedagsvoorziening als een "zeer belangrijk punt".

Krol werd fractievoorzitter in de Tweede Kamer. De tweede zetel werd bezet door het Kamerlid Norbert Klein, die in veel debatten het woord voert. Maar voor de buitenwacht was Krol de personificatie van 50Plus.

Krol is bekend geworden als oprichter en hoofdredacteur van de GayKrant, die uitgroeide één van de grootste bladen in Europa voor homo's en lesbiennes. Hij streed in die functie onder meer voor het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor homoparen.

Hacken

Henk Krol was eerder voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hij was voor die functie gevraagd door Hans Wiegel. Op de Kamersite schrijft hij: "Vroeger droomde ik nooit van een politieke carrière, maar ik rolde er eigenlijk een beetje in."

In maart 2013, toen Krol al Kamerlid was, gingen drie bedrijven van hem failliet: uitgever Best Publishing Group, de Gay Krant en de digitale sekswinkel Gaytel. Er loopt nog een onderzoek naar openstaande schulden.

In februari 2013 werd 50Plus-leider Krol veroordeeld tot het betalen van een boete van 750 euro wegens computervredebreuk. Hij had, in een eerdere functie van Statenlid in Noord-Brabant, de website van een medisch laboratorium gehackt om aan te tonen hoe gemakkelijk het was om medische dossiers in te zien.

STER reclame