Zakaria Bakkali heeft definitief voor België gekozen. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde dat donderdag op een persconferentie.

De 17-jarige buitenspeler van PSV ziet bij de 'Rode Duivels' meer perspectief op deelname aan grote toernooien dan met zijn vaderland Marokko. Hij zit bij de selectie voor de WK-kwalificatieduels met Kroatië en Wales.

Dribbelvaardig

"Zakaria is een speler die makkelijk scoort en erg snel en dribbelvaardig is. Hij heeft het profiel dat ik heel graag in mijn selectie heb. Ik kijk ook al naar de toekomst en heb daarop geanticipeerd", zei Wilmots.

"Zakaria is een zelfde type speler als Eden Hazard. Als er iets met Eden gebeurt, heb ik wisselmogelijkheden. Zakaria heeft verder geen enkele garantie gekregen, dat krijgt trouwens geen enkele speler.''

Kroatië

België gaat met 22 punten uit acht wedstrijden aan de leiding in groep A. Nummer twee Kroatië volgt op vijf punten.

Op 11 oktober staat het duel tussen de nummer één en twee op het programma in Zagreb. De Belgen hebben in die wedstrijd aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor het WK in Brazilië.

"Maar we gaan niet op een gelijkspel spelen, we trekken naar Kroatië om daar te winnen'', aldus Wilmots. Bij een nederlaag krijgt zijn ploeg vier dagen later in Brussel nog een kans tegen Wales.

STER reclame