NOS NieuwsAangepast

Wilders-tweet nekt brandweerman

Een brandweercommandant van de Veiligheidsregio Zeeland heeft zijn werk voorlopig neergelegd. De man, Cor Bos, raakte in opspraak na een twitterbericht over PVV-leider Geert Wilders. Daarin vroeg hij zich af of het omleggen van Wilders een optie was.

Bos heeft de tweet inmiddels verwijderd. Als toelichting schrijft hij dat zijn opmerking retorisch bedoeld was: "Het antwoord op mijn eerder gestelde vraag is volmondig NEE. Ik had de vraag zo niet kunnen stellen. Waarvoor mijn excusus."

Vrijwillig

Bos heeft zijn werk "op verzoek" vrijwillig neergelegd. Zijn werkgever stelt een onderzoek naar zijn handelwijze in. Hij zal niet werken zolang het onderzoek loopt. Gerrie Ruijs, directeur van de Veiligheidsregio Zeeland, verwacht dat hij volgende week een beslissing zal nemen over eventuele sancties tegen Bos.

Het is niet voor het eerst dat Bos een controversiële tweet heeft verstuurd. Eerder dit jaar vroeg hij zich in een bericht af of "een goede brand" in de studio van het televisieprogramma Pownews geen goed idee zou zijn. Hij ergerde zich aan de manier waarop Pownews-verslaggever Rutger Castricum burgemeester Jorritsma van Almere benadert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl