NOS NieuwsAangepast

Oplossing leerlingen Ibn Ghaldoun

De leerlingen van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam blijven dit schooljaar bij elkaar. De groep wordt tijdelijk ingeschreven als nevenvestiging van een christelijke scholengemeenschap.

De leerlingen krijgen les op de locatie waar ze nu al zitten. Er komt een heel nieuw docententeam, dat tot 1 augustus volgend jaar op de school lesgeeft. De vestiging wordt geleid door een stuurgroep, waarin drie Rotterdamse schoolbesturen zitten.

Onduidelijkheid

De Ibn Ghaldounschool gaat op 1 november dicht. Staatssecretaris Dekker draait de geldkraan dicht omdat de school volgens hem onvoldoende toekomst heeft.

Nadat dat besluit was genomen, was onduidelijk wat er met de leerlingen moest gebeuren. Volgens de koepel van Rotterdamse schoolbesturen FOKOR was het voor niemand wenselijk om de 700 leerlingen halverwege het schooljaar te verdelen over 25 of 30 andere scholen.

Nieuwe stichting

De koepel is daarom blij met deze oplossing. Volgens voorzitter Littooij is die goed voor de onderwijscarrière van de leerlingen en doet het recht aan de keuze van ouders om te kiezen voor islamitisch onderwijs.

Na 1 augustus moet een nieuwe islamitische school worden opgericht, onder een nieuwe stichting en met een volledig nieuw bestuur. Vandaag wordt in Rotterdam hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl