NOS NieuwsAangepast

Acht Kalf-nominaties voor Wolf

De film Wolf van regisseur Jim Taihuttu is de grootste kanshebber op een Gouden Kalf. De film, over een jongen die na een tijd in de gevangenis toch weer terugvalt in de criminaliteit, is acht keer genomineerd.

Hoofdrolspeler Marwan Kenzari maakt kans in de categorie beste acteur. De film is verder genomineerd in de categorieën beste film, beste regie, beste muziek, beste geluid, beste montage, beste camera en beste production design.

Borgman

Boven is het Stil van Nanouk Leopold is vijf keer genomineerd en Borgman van Alex van Warmerdam maakt ook vijf keer kans op een Gouden Kalf. Hoofdrolspeelster Hadewych Minis is genomineerd in de categorie beste actrice. Borgman is ook de Nederlandse inzending voor de Oscars.

De Marathon is genomineerd in de categoriën beste acteur (Stefan de Walle), beste vrouwelijke bijrol (Georgina Verbaan) en beste mannelijke bijrol (Martin van Waardenberg). Ook de speelfilm De ontmaagding van Eva van End maakt drie keer kans op een Gouden Kalf.

De Gouden Kalveren worden vrijdag uitgereikt, tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De uitreiking is vanaf 20.55 uur te zien op Nederland 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl