NOS NieuwsAangepast

Napolitano woedend op Berlusconi

President Napolitano van Italië heeft woedend gereageerd op beschuldigingen van Silvio Berlusconi.

De omstreden politicus zegt dat Napolitano rechters in een zaak tegen hem heeft beïnvloed. Hij zou daardoor een zwaardere straf hebben gekregen.

Telefoontje op tv

Berlusconi deed zijn uitspraken in een telefoontje met een journalist. Die nam het gesprek op. Het werd gisteravond uitgezonden op de Italiaanse tv.

Het gesprek ging over een zaak van Berlusconi's bedrijf Fininvest. Het Hof van Cassatie oordeelde twee weken geleden dat Fininvest 494 miljoen euro moet betalen aan een concurrent, omdat die benadeeld zou zijn bij een overname.

Heroverweging

Berlusconi zegt in het gesprek dat hij heeft gehoord dat Napolitano een van de rechters aan het Hof heeft gebeld. Hij zou hebben gevraagd naar het vonnis en hebben aangedrongen op een heroverweging. Dat zou negatief hebben uitgepakt voor Berlusconi.

Napolitano reageerde onmiddellijk en noemt de beschuldigingen "een vulgair en lasterlijk verzinsel met betrekking tot het staatshoofd".

Absurd

De relatie tussen Berlusconi (77) en Napolitano (88) is slecht. Vorige week zei de president dat het absurd is om te geloven dat Berlusconi om politieke redenen wordt gevolgd.

Volgens Napolitano staat de rechtsstaat buiten kijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl