NOS NieuwsAangepast

Bestuurstop 50Plus stapt op

De voorzitter, de vicevoorzitter en de penningmeester van de ouderenpartij 50Plus stappen op. Zij zijn het niet eens geworden met Henk Krol en de rest van de partijtop over het royement van campagneleider Dick Schouw en zijn partner Adriana Hernandez.

De nu opgestapte bestuursleden hadden op eigen houtje besloten dat Schouw en Hernandez niet langer aan konden blijven. Ze vinden dat Hernandez, die tot vorige week bestuurslid was, zich schuldig heeft gemaakt aan "het overschrijden van de kernwaarden integriteit en betrouwbaarheid".

Verzet binnen partij

De drie constateren nu dat er "klaarblijkelijk stromingen in de partij zijn, die zich verzetten tegen de door het bestuur genomen maatregelen en deze zelfs terug willen draaien of willen verzwakken. Dat is in onze ogen niet eerlijk en integer."

Aan het conflict ligt de oprichting van de politieke partij Ouderen Politiek Actief (OPA) ten grondslag. Dick Schouw wil met deze partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, terwijl 50Plus had besloten deze verkiezingen nog te laten schieten.

Morele aangelegenheid

Voorzitter Willem Holthuizen, vice-voorzitter Marion Schrobre en penningmeester Anke Nollen laten nu weten dat de beëindiging van het lidmaatschap van de twee voor hen "een morele aangelegenheid" was en dat zij daarvoor helaas geen steun kregen van de partijtop en enkele medebestuurders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl