NOS NieuwsAangepast

Dierentuindier per ongeluk gedood

Een capibara die uit Kleindierpark Bellingwolde was verdwenen, blijkt deze week per ongeluk te zijn doodgeschoten door een medewerker van het Waterschap Hunze en Aa's.

De medewerker van het waterschap zag de capibara maandag aan voor een beverrat. Dat dier wordt in Nederland bestreden. Toen de medewerker op het dier schoot, dook het onder water. Het kadaver werd pas vandaag teruggevonden. Toen bleek het om een capibara te gaan die vermist werd uit het Groningse dierenparkje.

Begrip

De capibara, ook wel een waterzwijn genoemd, is de grootste levende knaagdiersoort. De dieren zijn ongeveer een meter lang en gemiddeld 40 tot 60 kilo zwaar. Ze komen in het wild voor in Zuid-Amerika.

Alexander Knoth, eigenaar van het Kleindierpark, begrijpt de verwarring van de waterschapmedewerker wel. "De meeste mensen verwachten geen capibara in een rietkraag. En dan lijkt hij ook best op een beverrat. Ik weet ook dat de man die uiteindelijk heeft besloten te schieten er heel erg mee zit, nu hij beter weet."

Raadsel

Hoe de capibara uit het park kon verdwijnen, is nog een raadsel. Volgens Knoth heeft het dier niet zelf kunnen ontsnappen.

"Maar hij was nog niet volwassen, dus nog wel op te tillen. En het ging om het tamste exemplaar dat we hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl