NOS NieuwsAangepast

Bende drong abonnementen op

De politie heeft de afgelopen weken zes mannen opgepakt die vrouwen dwongen telefoonabonnementen af te sluiten. Het zijn mannen in de leeftijd van 18 tot 33 jaar uit Rotterdam, Breda en Etten-Leur.

De verdachten zouden ten minste acht vrouwen uit hun kennissenkring hebben gedwongen een abonnement te nemen. Volgens de politie werden de vrouwen bedreigd met een wapen. Daarna ging één van de verdachten mee de telefoonwinkel in om erop toe te zien dat het slachtoffer daadwerkelijk een abonnement afsloot.

Mensenhandel en uitbuiting

Na het afsluiten van het abonnement moesten de nieuwe telefoons worden ingeleverd bij de verdachten. De vrouwen moesten de maandelijkse abonnementskosten zelf betalen. De politie sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn gemaakt.

De zes mannen worden verdacht van mensenhandel, omdat ze volgens de politie de slachtoffers uitbuitten. Tegen één van de verdachten is vandaag vijf jaar gevangenisstraf geëist. Hij zou naast het dwingen van het afsluiten van telefoonabonnementen ook drie vrouwen hebben gedwongen om in de prostitutie te werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl