Dansen bij Jansen alleen nog in ArenA

time icon Aangepast

Want Amsterdam is poep op de stoep en haat in de straat, je bent op je hoede vooral 's avonds laat. Dansen bij Jansen, kapsones in zuid, een steen door de ruit. Het nummer Mijn Stad van Danny de Munk heeft nog eens een extra nostalgische lading gekregen: de bekende discotheek Dansen bij Jansen sluit per 1 november de deuren.

Met de sluiting van Dansen bij Jansen komt er een eind aan een begrip onder verschillende generaties. Niet alleen studenten uit Amsterdam hebben er tientallen jaren gedanst, ook die van ver daarbuiten. Het Amsterdamse studentenleven is volgens eigenaar Svairin Sardjoe verspreid over de stad, "de echte topdrukte die we vijftien jaar geleden hadden, is er niet meer", zegt hij in het Parool.

Ajax

Veel mensen zullen met weemoed terugdenken aan de gezellige bar-dancing van vroeger. Op Twitter reageren mensen teleurgesteld op 't nieuws. Iemand tweet: "Dansen bij Jansen was echt m'n tweede huis toen ik 16 en vervelend was. M'n ouders hebben er elkaar zelfs ontmoet. #memories #kro."

Helemaal verdwijnt Dansen bij Jansen niet uit Amsterdam, want een beetje ajacied zingt 't nummer Mijn Stad iedere thuiswedstrijd -en in een uitvak- luidkeels mee. Bovendien neemt een nieuwe eigenaar de discotheek na 1 november over en geeft die een nieuwe naam. Dan richt de uitgaansgelegenheid zich niet meer op studenten.

Maar tot die tijd:

Door: Jurjen