Na 36 jaar sluit de roemruchte Amsterdamse studentendiscotheek Dansen bij Jansen. Een nieuwe eigenaar neemt 1 november de discotheek over en geeft die een nieuwe naam. Ook zal de uitgaansgelegenheid zich niet meer richten op studenten.

Dansen bij Jansen is een begrip onder verschillende generaties. Niet alleen studenten uit Amsterdam hebben er de afgelopen tientallen jaren gedanst, maar ook van ver daarbuiten.

Op sociale media reageren mensen verdrietig op het nieuws over de sluiting. Iemand laat op Twitter weten dat haar ouders daar elkaar hebben ontmoet en dat zij er als 16-jarige graag kwam.

'Mijn stad'

Zanger Danny de Munk heeft Dansen bij Jansen vereeuwigd in zijn nummer over Amsterdam 'Mijn Stad' dat nog altijd wordt gezongen in de Arena bij thuiswedstrijden van Ajax.

De huidige eigenaar van Dansen bij Jansen zegt tegen het Parool dat het de afgelopen tijd steeds minder druk is in zijn discotheek. Volgens hem gaan studenten niet meer naar discotheken die speciaal op hen gericht zijn, maar verspreiden ze zich over veel meer uitgaansgelegenheden.

STER reclame