NOS NieuwsAangepast

Geen schadevergoeding vader Eefje

De vader van een slachtoffer van Marc Dutroux krijgt geen schadevergoeding van de Belgische staat. Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, heeft zestien jaar geleden een klacht ingediend en die is nu afgewezen door het Hof van Beroep in Brussel. Dat meldt de Belgische omroep VRT.

Lambrecks diende zijn klacht in 1997 in, een jaar nadat zijn dochter samen met An Marchal dood was gevonden in de tuin van een medeverdachte van Dutroux.

Liften

Volgens Lambrecks hebben politie en justitie fouten gemaakt. Een commissie van het Belgische parlement bevestigde dat in een later onderzoek, maar de rechter van het Hof van Beroep vindt dat hij daaraan niet gebonden is en dat hij daarom geen schadevergoeding hoeft toe te kennen.

De 19-jarige Eefje Lambrecks en de 17-jarige An Marchal werden in 1995 door Dutroux en zijn handlanger Michel Lelièvre ontvoerd toen ze uit een tram waren gestapt en wilden liften. De Belgische meisjes waren op vakantie met hun toneelvereniging.

Een jaar later, in 1996, werden de lichamen van An en Eefje gevonden in de tuin van Bernard Weinstein, die ook lid van de bende van Dutroux was en later zelf door Dutroux werd vermoord. De twee meisjes bleken zwaar ondervoed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl