NOS NieuwsAangepast

Woedende reacties op VVD-site

Het regent boze reacties op de VVD-website naar aanleiding van de miljoenennota. Bij een artikel dat de maatregelen voor komend jaar toelicht staan al ruim 760 reacties. VVD'ers zijn vooral boos over de maatregelen rondom de heffingskorting.

Voor de hogere inkomens -vanaf 55.991 euro bruto per jaar- verdwijnt in enkele stappen de algemene heffingskorting. Die groep mag in de toekomst niet langer een bedrag van 2001 euro aftrekken van de inkomstenbelasting.

"Nooit zo gepakt gevoeld"

"Ik lees net in het FD dat de belastingdruk naar 60% stijgt, hogere inkomens gaan €3500 NETTO per jaar inleveren" schrijft iemand. "Bedankt VVD, van mij mag jullie partij worden opgeheven".

"Wat een schande, de heffingskorting - net als destijds de zorgpremie schaamteloos nivelleren! Wat een blamage - kiezersbedrog!", schrijft een ander.

"De mond vol van hervormingen, maar in werkelijkheid het pakken van de werkenden. Ik heb me nog nooit zo gepakt gevoeld", schrijft weer een ander.

Niet overtuigd

In veel reacties zeggen mensen dat ze hun lidmaatschap van de partij opzeggen of nooit meer VVD zullen stemmen.

Begin september werd de site ook al overspoeld met woedende reacties, toen de kabinetsmaatregelen beetje bij beetje uitlekten. De partijtop probeerde toen de woede te dempen door te zeggen dat bij Prinsjesdag zou blijken dat er per saldo niet zou worden genivelleerd.

Honderden mensen uit de achterban van de VVD zijn daar kennelijk niet van overtuigd. Het partijbureau laat desgevraagd weten dat er sinds Prinsjesdag 146 opzeggingen en 56 aanmeldingen bij de partij zijn.

Het VVD-partijkader komt zaterdag in Maarssen bijeen om over de plannen te praten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl