Linkse organisaties in Griekenland hebben demonstraties aangekondigd na de moord in Piraeus op een politieke geestverwant, Pavlos Fyssas (34). Fyssas was een voormalig hiphop-zanger.

Hij zou na de Champions Leaguewedstrijd tussen Olympiakos Piraeus en Paris St. Germain in een eettentje ruzie hebben gekregen met een rechts-extremist. Die man verliet daarna het restaurant.

Gouden Dageraad

Buiten wachtte hij Fyssas op, samen met vijftien andere mannen. Toen Fyssas even later naar buiten kwam, werd hij neergestoken en zo achtergelaten. Volgens sommige berichten was Fyssas nog bij kennis toen de politie hem vond. Hij zou de naam van de man met wie hij ruzie had gehad hebben genoemd. Later stierf hij in het ziekenhuis.

De politie heeft een 45-jarige man opgepakt. Hij heeft bekend. Volgens linkse organisaties is de man lid van de neo-nazipartij Gouden Dageraad. De politie heeft verschillende kantoren van die partij doorzocht. Een parlementslid van Gouden Dageraad ontkent dat zijn partij iets met de moord te maken heeft.

STER reclame