"Lijk schutter Oostenrijk gevonden"

tijd van publicatie Aangepast

In Oostenrijk is vermoedelijk het lichaam gevonden van de man die gisteren drie agenten en een ambulancemedewerker doodschoot. Speciale SWAT-teams van de politie vonden na een belegering van 24 uur een verbrand lichaam in een geheime kelder van een boerderij.

Omdat het lichaam zwaar verminkt is, kan nog niet worden vastgesteld dat het om de schutter gaat. De politie gaat daar wel vanuit. Het DNA-onderzoek kan enige dagen in beslag nemen. De brand in de kelder is waarschijnlijk door de man zelf gesticht.

De schutter is volgens de politie de 55-jarige Alois Huber, eigenaar van een transportbedrijf. De situatie escaleerde toen agenten in de nacht van maandag op dinsdag zijn auto wilden controleren. Huber reed bij een bos bij Wenen, waar hij vermoedelijk had gestroopt. De verdachte sloeg op de vlucht, maar zijn auto belandde in een greppel waarna hij te voet verder moest.

Schoten

Bij een controlepost in het dorp Annaberg schoot Huber een agent neer, die later overleed aan zijn verwondingen. De chauffeur van een opgeroepen ambulance die de agent wilde helpen, werd ook doodgeschoten. Een andere agent raakte gewond.

Bij een opgezette wegversperring schoot Huber nog een agent dood. Later werd in de buurt van zijn woning een politie-auto gevonden met daarin het lijk van nog een politieman.

De politie omsingelde de boerderij in Melk. Via familieleden probeerde de politie in contact te komen met de man, maar Huber nam zijn mobiel niet op. Wel loste hij af en toe een schot.

Verborgen kelder

Om zeven uur gisteravond gingen zwaarbewapende SWAT-teams de boerderij binnen en kamden die voorzichtig uit. Rond middernacht werd achter een zware deur de verborgen kelder gevonden. Na het blussen van de brand in de kelder, werd het lijk gevonden.

Oostenrijkse media melden dat Huber in zijn buik was geschoten. Een woordvoerder van de politie kon dat niet bevestigen. Ook wordt gemeld dat Huber boos was op de politie omdat ze zijn herdershond hadden doodgeschoten. De alleenstaande Huber zou in de loop der jaren een heel wapenarsenaal hebben verzameld.

STER reclame