NOS NieuwsAangepast

Je privacy terug met anti-spionagekleding

Ook zat van het gespied en geluistervink? Twee ontwerpers zien brood in die gedachte. Ze hebben iets gemaakt waarmee je camera's, draadloze verbindingen en ander gespuis kan ontwijken. Een soort aluhoedjes, maar dan anders: privacy-beschermende kleding. Je privacy terugkrijgen, daar gaat het dus om.

De spullen, zoals een anti-drone-T-shirt, anti-drone-hoodie en een anti-spionage-telefoonhoes, zijn gemaakt van een reflecterende metallic stof, die infraroodstralen kan tegenhouden. Met de hoodie zou je onzichtbaar zijn voor bewakingscamera's. En met de telefoonhoes kan je jezelf 'onzichtbaar' maken met een felle lichtbundel, bijvoorbeels als iemand ongewenst een foto van je neemt.

Mashable volgt de ontwerpers Adam Harvey en Johanna Bloomfield al een tijdje en nam nu een kijkje in New York. "Dit zouden mensen in de toekomst wel eens kunnen dragen", zegt Bloomfield.

Privacy Gift Shop

De spullen liggen nog niet in de winkel, ze zijn alleen tot en met zondag te koop in 's wereldse eerste Privacy Gift Shop in New York. En ook nog redelijk betaalbaar, sommige items kosten nog geen 100 dollar.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl