Op het strand van Scheveningen hebben vanmorgen weer de paarden geoefend die morgen direct voor en achter de Gouden Koets rijden. De dieren konden zo wennen aan harde geluiden en joelend publiek. Ook werden rookbommen gebruikt waar de paarden doorheen moesten.

De ruiters komen uit alle cavalerieregimenten van de Koninklijke Landmacht. Veel van de ruiters zijn reservisten die in het dagelijks leven iets heel anders doen. Samen met hun beroepscollega's oefenen ze meerdere keren per jaar met de paarden.

Morgen vertrekken om 13.00 uur koning Willem-Alexander en koningin Maxima in de Gouden Koets van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof in Den Haag. In de stoet rijden ook prins Constantijn en prinses Laurentien mee. Zij worden vergezeld door leden van de hofhouding, politie te paard, een muziekkorps en verschillende afdelingen van het leger.

Om 13.15 uur komt de Gouden Koets aan bij de Ridderzaal op het Binnenhof en zal koning Willem-Alexander de troonrede uitspreken. Prinses Beatrix zal morgen niet aanwezig zijn in de Ridderzaal.

STER reclame