NOS NieuwsAangepast

Fossielen voor 1 euro in Rotterdam

In het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam kunnen bezoekers vandaag voor een prikkie een fossiel kopen. Liefhebbers mogen voor een euro iets uitzoeken uit een berg afgedankte fossielen. Elke bezoeker mag één stuk meenemen.

De berg maakt onderdeel uit van de tentoonstelling 'Kijk wat ik gevonden heb', over topstukken uit privécollecties. Omdat de tentoonstelling ten einde loopt en de museum de enorme berg niet kan huisvesten, is besloten de fossielen te verkopen.

Opgevist

Het gaat voornamelijk om botten van mammoeten, wisenten, paarden en walvissen die zijn opgevist uit de Noordzee. Vissers vinden regelmatig dat soort botten in hun netten, omdat de Noordzee vroeger land was waar veel zoogdieren leefden. De vondsten zijn tussen de 10.000 en 30.000 jaar oud.

In het museum geven deskundigen uitleg over het uitgekozen fossiel en tips over hoe het het beste kan worden bewaard. Ook krijgen bezoekers een certificaat van echtheid mee.

Het museum verwacht een enorme toeloop, mede omdat de entree vandaag gratis is. Naast de fossielenverkoop is er ook een boekenmarkt, waar het museum afgeschreven natuurboeken van de hand doet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl