NOS NieuwsAangepast

Zorg-interimmer krijgt ton in maand

Zorginstelling Humanitas DMH heeft een interim-bestuurder voor een maand werk ruim 95.000 euro betaald. Een assistente die door hem was meegenomen, kreeg 35.000 euro. Dat blijkt uit declaraties die de Volkskrant in bezit heeft gekregen via Publeaks. Het is de eerste onthulling via dit systeem dat vijftien media hebben opgezet voor anonieme klokkenluiders.

Humanitas DMH geeft zorg en begeleiding aan 24.000 mensen met een verstandelijke beperking. De raad van toezicht stelde in de zomer de consultant Raimond Nicodem aan als interim-bestuurder. Voor zijn werk in de maand juli kreeg hij 95.000 euro.

Terugverdiend

Nicodem zou de twee bestuurders van Humanitas DMH begeleiden. Die waren niet ingelicht over zijn komst. Zij stuurden daarom een brief naar de ondernemingsraad en cliëntenraad waarin de afspraken met Nicodem stonden vermeld. Vervolgens werden ze door de raad van toezicht geschorst wegens het lekken van vertrouwelijke informatie. Sindsdien heeft Nicodem alleen de leiding. Hoeveel hij nu verdient, is niet bekend.

Nicodem zegt dat hij het tarief ruimschoots heeft terugverdiend omdat hij al 1 miljoen euro aan overbodige kosten heeft weggesneden.

De raad van toezicht noemt de beloning van Nicodem een privé-aangelegenheid, waarover aan de krant geen verantwoording hoeft te worden afgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl