NOS WielrennenAangepast

Gesink wint GP van Quebec

Robert Gesink is winnaar geworden van de Grand Prix Québec. De Belkin-renner had in de laatste honderden meters het meeste over en sloeg in de sprint toe.

Niki Terpstra leek met een solo op weg naar de overwinning. Op zes kilometer van de meet had hij 40 seconden voorsprong op het peloton, maar toen eerst de renners van Sky op de pedalen gingen staan en vervolgens ook Peter Sagan, was het met hem gedaan.

De sterke Slowaak Sagan smeet met zijn krachten en kon de koers niet afmaken. Gesink, die in 2010 de GP van Montreal won en die in Québec al eens tweede en derde was geworden, trok op 300 meter van de streep de sprint aan. Niemand kwam meer over de fitte Aaltenaar heen.

Terpstra en Slagter in top-10

Sagan zat bij Gesink in het wiel, maar kwam daar niet meer uit en hield uiteindelijk de vermoeide benen stil.

De Franse kampioen Arthur Vichot eiste na 201 kilometer over een glooiend parcours net voor de Belg Greg van Avermaet de tweede plaats voor zich op. Terpstra zag zijn solo weliswaar niet beloond, maar eindigde toch nog knap als zesde. Tom- Jelte Slagter was op de zevende plaats de derde Nederlander in de toptien.

"Ik had zelf ook niet verwacht dat dit erin zat", glunderde Gesink."En dat na een slopende koers met allemaal van die venijnige klimmetjes. Het was nou niet bepaald een vlakke sprint. Kennelijk zat iedereen naar de filistijnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl