NOS NieuwsAangepast

KPN: overleg met Móvil constructief

De gesprekken tussen KPN en het Mexicaanse América Móvil over de overnameplannen zijn in volle gang. KPN noemt de gesprekken in een persbericht constructief. Er wordt gepraat over de financiële en niet-financiële zaken. KPN zegt dat de uitkomst van de gesprekken nog niet duidelijk is.

América Móvil zegt dat het bod van 2,40 euro per aandeel blijft staan. Wel wil het bedrijf van Carlos Slim alle opties open houden, waaronder de intrekking van het bod.

Bestuursvoorzitter Eelco Blok en president-commissaris Streppel zeggen dat de belangen van aandeelhouders, medewerkers, klanten en andere belanghebbenden zorgvuldig worden afgewogen. "Wij begrijpen dat er veel vragen zijn. Wij hechten veel waarde aan het vertrouwelijk voeren van deze gesprekken en verwachten op een later moment meer duidelijkheid te kunnen verschaffen."

Radiostilte

Afgelopen weekend nog eisten beleggers dat KPN voor 13 september op het bod van América Móvil reageert. De Vereniging van Effectenbezitters zei dat er snel een einde moet komen aan de radiostilte van het bestuur.

Het Mexicaanse telecombedrijf van Carlos Slim heeft op 9 augustus laten weten van plan te zijn een bod uit te brengen op de uitstaande aandelen van KPN. América Móvil wil per aandeel 2,40 euro betalen. De Mexicaanse grootaandeelhouder heeft nu 29,77 procent van de aandelen in zijn bezit. Het bestuur van KPN zei toen het bod zorgvuldig in overweging te nemen.

Dam

De beschermingsstichting van KPN wierp eind augustus een dam op tegen het bod van Slim waardoor een overname voorlopig is geblokkeerd. De stichting beschouwde dat bod als vijandig. De Vereniging van Effectenbezitters wil van het bestuur van KPN horen wat het vindt van die interventie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl