NOS NieuwsAangepast

Theatervoorstelling op de Afsluitdijk

Op de Afsluitdijk is gisteravond het theaterstuk 'Leeghwater' in première gegaan. De voorstelling, met cabaretier Bert Visscher in de hoofdrol, speelt zich af in het kleine haventje van Breezanddijk, Nederlands kleinste bewoonde plaats.

Visscher speelt de beroemde waterbouwkundige, die het op de grens van IJsselmeer en Waddenzee aan de stok krijgt met een vissersfamilie over een energiecentrale. Aan het stuk werken honderd acteurs, dansers en musici mee, in en rond de in onbruik geraakte vluchthaven van Breezanddijk.

Autoradio

Het publiek bekijkt de voorstelling vanuit zijn auto bij de haven. Elke avond is er plek voor 250 auto's. Doordat het stuk tien keer gespeeld wordt, verwacht de organisatie 10.000 bezoekers. Daarmee is het het grootste evenement dat ooit werd gehouden op de Afsluitdijk.

De toeschouwers kunnen wat de acteurs zeggen volgen via de autoradio; de voorstelling wordt live uitgezonden via Radio Breedzanddijk. Voor ten minste één auto bleek dat overigens gisteravond te veel: de accu was leeggeraakt door het stroomverbruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl