NOS SportAangepast

Nadal opnieuw winnaar US Open

Rafael Nadal is voor de tweede keer winnaar geworden van de US Open. De als tweede geplaatste Spanjaard won in een finale boordevol fantastische rally's met 6-2, 3-6, 6-4, 6-1 van Novak Djokovic.

Nadal, die eerder in 2010 de beste was in New York, won zo voor de dertiende keer een grand slam-toernooi. Het was zijn 22ste overwinning op de Serviër in 37 wedstrijden. De Spanjaard is tevens dit jaar met 22 overwinningen op rij nog ongeslagen op hardcourt.

Djokovic kende een stroeve start. Hij speelde te voorzichtig en maakte veel te veel fouten. Nadal wist daar wel raad mee, zette de nummer één van de wereld constant onder druk en pakte overtuigend de eerste set.

Djokovic schroeft niveau op

De Serviër schroefde zijn niveau daarna flink op en er ontspon zich een fantastisch gevecht. Met een rally van liefst 54 slagen wist Djokovic Nadal te breken, maar de Spanjaard sloeg direct terug. Een rally van 28 slagen leverde Djokovic nogmaals een break op, waarna hij de set binnensleepte.

Nadal was tot de finale slechts eenmaal gebroken, maar serviceverlies aan het begin van de derde set betekende een derde break op rij voor Djokovic.

Ook ditmaal wist de Spanjaard de schade te herstellen, waarna hij zich op 4-4 uit een uiterst penibele situatie redde (0-40) om vervolgens met een break op 2-1 in sets te komen.

Djokovic kansloos in slotfase

In het vierde bedrijf vocht Djokovic voor wat hij waard was, maar de Serviër was simpelweg niet goed genoeg. Nadal haalde alles terug en deelde vooral met zijn forehand de ene tik na de andere uit.

Djokovic, die zaterdag een zware vijfsetter tegen Stanislas Wawrinka had gespeeld, oogde in de slotfase vermoeid, kon zich niet meer opladen en leverde tweemaal zijn opslag in.

"Rafa speelde gewoon te goed. Hij heeft dikverdiend gewonnen", aldus Djokovic. Nadal moest het toernooi vorig jaar nog missen door een knieblessure. "Ik ben erg emotioneel nu. Dit betekent heel veel voor me", verklaarde de Spanjaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl