NOS NieuwsAangepast

Onderzoek gezinsmoord niet klaar

Het onderzoek op het bungalowpark in Schoonloo waar vanochtend de lichamen zijn gevonden van een man en zijn drie kinderen is nog niet afgerond. De politie denkt nog een paar dagen nodig te hebben.

Zo'n dertig politiemensen hebben vandaag onderzoek gedaan in en rond de vakantiewoning in Drenthe. Volgens de politie wijst alles erop dat de man zijn kinderen, twee tweelingbroers van 10 en hun halfbroertje van 2, heeft gedood en daarna zelfmoord heeft gepleegd. De lichamen zijn inmiddels uit de bungalow gehaald.

Afscheidsbrief

De politie kwam in actie omdat de vader een afscheidsbrief had verstuurd via het online informatiesysteem voor scholen en ouders dat hij runde. Onder de ontvangers waren alle ouders van de school van de tweeling in Groningen. De man schreef dat hij zijn zakelijke en relationele problemen niet langer aankon.

Vanavond was er een informatiebijeenkomst voor ouders op de Groningse school, waar meer dan honderd ouders op afkwamen. De Groningse locoburgemeester Dig Istha was erbij en ook mensen van slachtofferhulp en de GGD. Volgens de school was het een emotionele en waardige bijeenkomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl