NOS NieuwsAangepast

200.000 aanmeldingen Marsreis

Er hebben zich ruim 200.000 kandidaten gemeld voor emigratie naar Mars. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

'Mars One' wil in 2023 vier mensen, twee mannen en twee vrouwen, op een enkele reis Mars sturen. De deelnemers kiezen er vrijwillig voor de rest van hun leven op de planeet door te brengen. Ze moeten gaan wonen in speciale verblijven die volgens plan eerder naar de planeet worden gebracht met onbemande raketten.

Later zouden er meer teams moeten volgen. In 2015 beginnen trainingen van zeven jaar.

Nieuwe technologie

Deelnemers konden zich tot 31 augustus registreren via de website van Mars One. De meeste aanmeldingen komen uit de Verenigde Staten (zo'n 48.000), India (21.000) en China (13.000).

Volgens de Nederlandse oprichter Bas Lansdorp is de bemande Marsreis mogelijk met nieuwe technologie en betaalbaar door het schrappen van de terugreis.

Selectie

Bij de oprichting van Mars One zei de organisatie te hopen op een miljoen aanmeldingen. Dat aantal is belangrijk omdat mensen betalen voor deelname. Die aanmeldingskosten variëren van 4 tot 55 euro. Kandidaten uit rijke landen betalen meer dan die uit arme landen.

Dat het werkelijke aantal aanmeldingen lager uitkomt, is volgens Lansdorp geen probleem. "Het zijn er nog steeds heel veel. We voeren gesprekken met verschillende investeerders, waaronder media-organisaties", zei hij eerder.

De komende maanden worden de aanmeldingen bekeken door een selectiecomité. Eind dit jaar wordt bekend wie er doorgaan naar de tweede ronde, die begin 2014 begint. Daarna volgen er gesprekken met de kandidaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl