NOS NieuwsAangepast

Obama: 6 Syrië-interviews op 1 dag

Het media-offensief van president Obama bereikt maandag een climax: hij geeft dan aan zes Amerikaanse televisiestations een interview over een militaire actie in Syrië.

De interviews worden 's middags opgenomen en 's avonds uitgezonden op alle grote zenders: NBC, ABC, CBS, FOX, CNN en het publieke PBS.

Toestemming

Obama vraagt het Congres om toestemming voor een actie. De buitenlandcommissie van de Senaat heeft al ingestemd, op voorwaarde dat er geen grondaanval komt en de actie maximaal negentig dagen duurt.

De Senaat stemt waarschijnlijk woensdag over de resolutie. Daarna moet het Huis van Afgevaardigen nog stemmen. Dt zal waarschijnlijk pas over ruim een week gebeuren.

Steun van publiek

Dinsdag houdt Obama een toespraak waarin hij het publiek om steun vraagt voor een actie tegen Syrië. Obama vindt een aanval nodig omdat de Syrische regering chemische wapens zou hebben gebruikt tegen de eigen bevolking. In zijn wekelijkse boodschap aan het Amerikaanse volk onderstreepte hij nog eens dat die beperkt van omvang en tijdsduur zal zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl