NOS NieuwsAangepast

Samir A. moet in Nederland blijven

Samir A., die voor terrorisme is veroordeeld, is vrijgelaten. Een van de voorwaarden die aan zijn vrijlating is gesteld, is dat hij de komende vier jaar in Nederland moet blijven. Hij krijgt een enkelband om en zijn paspoort is ingenomen.

Het uitreisverbod is in het belang van de openbare veiligheid, zegt het Openbaar Ministerie. Samir A. wilde met zijn vrouw en kinderen emigreren om ergens anders een nieuw leven op te bouwen.

Ook mag Samir A. niet in Den Haag en Zoetermeer komen of interviews geven. Hij mag zich in de twee gemeenten niet vertonen omdat hij destijds plannen had om een aanslag te plegen op het gebouw van de Tweede Kamer en de AIVD. De inlichtingendienst is gevestigd in Zoetermeer.

Verder mag Samir A. een aantal mensen niet meer spreken. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen wie dat zijn.

Terroristische aanslag

A. was veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 en 9 jaar voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het Binnenhof in Den Haag was mogelijk een van zijn doelwitten.

Hij heeft tweederde van zijn straf uitgezeten. Het OM was tegen de vervroegde vrijlating, omdat A. nog steeds extreme idealen zou koesteren.

Het is niet bekend waar Samir A. gaat wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl