NOS NieuwsAangepast

Eerste droomboek voor de koning

Koning Willem-Alexander neemt vandaag op Paleis Het Loo het eerste exemplaar van het droomboek in ontvangst. Behalve koningin Máxima zijn daar ook zo'n honderd inzenders van de 'dromen voor ons land' bij aanwezig.

De NOS doet vanaf 15.30 uur rechtstreeks verslag van de ceremonie op Ned.1, Journaal24 en nos.nl

Het boek wordt aangeboden door Hans Wijers, voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging. Het comité riep Nederlanders in de aanloop naar de inhuldiging op om hun toekomstdromen in te sturen op Deeljouwdroom.nl. Het doel was Nederlanders te stimuleren om op een positieve manier na te denken over de toekomst van het koninkrijk.

120 dromen

Uit de ruim 6500 dromen die werden ingestuurd heeft een jury met bekende Nederlanders de 300 meest inspirerende, verrassende en begrijpelijke dromen gekozen. Ze zijn onderverdeeld in acht categorieën: Samen, Lach, Kansen, Kunst, Groen, Beweging, Wereld en Elke Dag. Deze zijn nu in de vorm van wensen, gedichten, tekeningen en liedjes gebundeld in het boek 'Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning'.

Het koninklijk paar opent aansluitend de buitententoonstelling 'Dromen op Paleis Het Loo, wandel door de dromen voor de Koning', waar ruim 120 dromen uit het boek te zien zijn. Het publiek kan vanaf morgen tot 27 oktober gratis een kijkje nemen.

Waardebon

Vanaf 16.00 uur vanmiddag is de digitale versie van het droomboek te zien op Mijndroomvooronsland.nl. Ook is vanaf vanavond 18.00 uur een gedrukte versie gratis beschikbaar bij de boekhandel. Daarvoor heeft elk huishouden afgelopen week een waardebon ontvangen.

Vanavond zendt de NOS van 19.27 - 19.55 uur op Nederland 1 en nos.nl een extra programma uit, met een verslag van de ceremonie op Het Loo en reportages over droominzenders. De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl