NOS NieuwsAangepast

Samsung komt met 'slim' horloge

Samsung brengt aan het eind van de maand een horloge op de markt dat kan communiceren met een smartphone. Het bedrijf onthulde op een persconferentie in Berlijn de Galaxy Gear, een 'smartwatch'.

Het apparaat laat berichten zien die op de smartphone zijn ontvangen, kan foto's maken en kan ook dienen als afstandsbediening voor de telefoon.

Vaak opladen

Het horloge werkt alleen met mobieltjes en tablets van Samsung en communiceert daarmee via bluetooth. Andere bedrijven als Sony en Pebble brachten eerder al smartwatches op de markt, maar in Nederland hebben die het grote publiek nog niet bereikt. De slimme horloges hebben als nadeel dat ze, net als telefoons, relatief vaak moeten worden opgeladen. Ook is de tijd in fel zonlicht slecht te lezen.

Toch zetten producenten groot in op de smartwatches. Sommige analisten verwachten dat ook Apple, Microsoft en Google werken aan de ontwikkeling van een eigen 'slim' horloge. Zo werd vorige week bekend dat Google een Amerikaans bedrijf heeft overgenomen dat smartwatches maakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl