NOS NieuwsAangepast

Minder ondernemers-bezuinigingen

Coalitiepartijen VVD en PvdA verlagen hun voorgenomen bezuiniging van 500 miljoen euro op kleine ondernemers. In 2015 wordt nu voor 300 miljoen aan belastingvoordelen geschrapt.

Hoe de coalitie de bezuiniging van 300 miljoen op het bedrijfsleven precies wil halen, is nog niet duidelijk. Mogelijk worden diverse regelingen uit de nieuwe 'winstbox' versoberd, zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en het fiscaal pensioenvoordeel.

In de 'winstbox' willen VVD en PvdA per 1 januari 2015 de nieuwe belastingregels vastleggen voor ondernemers die aangifte doen via de inkomstenbelasting.

Van de baan

Bronnen melden aan de NOS dat in ieder geval van de baan is dat de zelfstandigenaftrek voor zzp'ers helemaal verdwijnt. De PvdA heeft dat in het verleden geopperd omdat de partij het niet eerlijk vindt dat werknemers meer belasting betalen dan zzp'ers die vergelijkbaar werk doen.

Door de berichten dat zzp'ers hun zelfstandigenaftrek zouden verliezen, werden verschillende acties op touw gezet door vakbonden en andere organisaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl