Nederlandse bodyguard Beyoncé dood: taser

Aangepast op

De Nederlandse bodyguard van Beyoncé, Norman Oosterbroek, is in Miami doodgetaserd door politieagenten. De 43-jarige Oosterbroek zou volgens NBC Miami naakt een van de huizen van zijn buren zijn binnengedrongen.

Toen de politie hem wilde aanhouden zou Oosterbroek zich hebben verzet. Toen is hij beschoten met het stroomstootwapen. In het ziekenhuis kwamen ze erachter dat Oosterbroek was overleden.

Oosterbroek was mede-eigenaar van beveiligingsbedrijf RAD Security, dat werd ingehuurd door sterren als Beyoncé, haar man Jay-Z, Lady Gaga, Paris Hilton. Het bedrijf heeft in Amerika meer dan veertig full-time medewerkers en behoort tot de wereldtop als het gaat om persoonsbeveiliging. In 2010 ging KRO De Reünie naar New York om Norman te volgen tijdens zijn werk (vanaf 40:10).

.

Het bedrijf van Oosterbroek regelde de beveiliging van de sterren tijdens bijvoorbeeld wereldtournee's, maar bijvoorbeeld ook alle hotels en restaurants waar de sterren zouden verblijven. "Elke locatie die onze relatie bezoekt, daar zijn wij al geweest," staat op de website van RAD. Hier zie je hoe je dat doet: Jay-Z beveiligen.

.

In dit interview lees je meer over het werk van Oosterbroek en waarom alle wereldsterren juist bij hem aanklopten voor hun beveiliging.