Ajax en Heracles rond over Duarte

Aangepast

Ajax en Heracles Almelo hebben een akkoord bereikt over de transfer van Lerin Duarte naar Amsterdam.

De 23-jarige middenvelder moet het zelf nog eens worden met de Amsterdammers en moet ook nog medisch gekeurd worden. Hij gaf na de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0) zelf aan graag voor Ajax te willen spelen. "Ik ben er blij mee. Het is een droom om de stap naar Ajax te maken."

Telefoontje op middenstip

Heracles-voorzitter Jan Smit belde na het duel met ADO op het veld met technisch directeur Marc Overmars van Ajax. "We hebben de hele dag zitten vergaderen en we wilden de beslissing tot na de wedstrijd uitstellen. In een telefoontje na het laatste fluitsignaal hebben we de definitieve afspraken gemaakt."

Over de afspraken tussen Heracles en Ajax wil Smit niets zeggen. "Het zal vast later uitlekken, maar ik wil daar nu geen uitspraken over doen." Heracles gaf eerder al aan geen genoegen te nemen met een bod van 2,5 miljoen. "Er zijn wat creatieve oplosingen gezocht," was het enige wat Smit losliet.

Twaalf goals

Duarte begon zijn profloopbaan in 2009 bij Sparta Rotterdam en verhuisde in 2011 naar Heracles Almelo. Hij speelde 65 wedstrijden voor de Almelose club en scoorde daarin twaalf keer. Dit seizoen maakte hij in vier duels twee doelpunten.

STER Reclame